25 Ιουλίου 2014

Αστυνομικοί σε ρόλο... μπράβων

Τις χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης πέρασαν οι συνάδελφοί τους των Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς φαίνεται ότι

… μπέρδεψαν τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχημάτισαν τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 49χρονος Αρχιφύλακας και ο 25χρονος Αστυφύλακας πήγαν ένστολοι και με το περιπολικό (εν ώρα υπηρεσίας) την Τετάρτη στη Λάκα Αναβύσσου, σε επιχείρηση ενός γνωστού τους 46χρονου, προκειμένου να «πείσουν» τον Αφγανό εργάτη του να φύγει χωρίς να πληρωθεί.

Μπήκαν στο πρόχειρο παράπηγμα, που του έχει παραχωρήσει ο ιδιοκτήτης, τον χτύπησαν, έσπασαν κάποια από τα προσωπικά αντικείμενά του και του… ζήτησαν, χωρίς να πληρωθεί τα περίπου 24.000€, αμοιβές από το 2010, που του χρωστά ο εργοδότης του.

Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο Αρχιφύλακας, όταν πριν δύο εβδομάδες περίπου, είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο Αστυφύλακα, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον αλλοδαπό.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την σχηματισθείσα ποινική δικογραφία, κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
bloko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου