14 Ιουνίου 2013

Οδηγίες προς ένστολους: Μην βιαστείτε με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, Δείτε πρώτα τις οδηγίες

Οδηγίες ΣΚΑΥ προς ένστολους: Μην βιαστείτε με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, Δείτε πρώτα τις οδηγίες
Μετά το θόρυβο που ξεσήκωσαν επιστολές αναγνωστών αστυνομικών στο bloko.gr για το αν δηλώνονται και πού δηλώνονται οι μισθολογικές ... μειώσεις και το εκλογικό επίδομα, η μία μετά την άλλη οι φορείς των ένστολων, είτε πρόκειται για Ομοσπονδίες, είτε για σωματεία, είτε για παρατάξεις, εκδίδουν ή κοινοποιούν ερμηνευτικές- διευκρινιστικές εγκυκλίους του υπουργείου. Η ΣΚΑΥ Θεσσαλονίκης, προχώρησε
ένα βήμα παραπέρα...
"Η Σ.Κ.Α.Υ. θέλοντας να ενημερώσει όλους τους αστυνομικούςγια το φλέγον ζήτημα που αφορά την φορολογία τον τρόπο συμπλήρωσης και όχι μόνο, σας παραθέτει τον παρακάτω οδηγό:
 ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ενημερωθείτε για τις εξελίξεις που θα προκύψουν!
 Β] Επίσης σας παραθέτουμε την υπ” αριθμ. 72334/ 13/862421 [police on line] από 12-06-2013 διαταγή του ΑΕΑ που περιέχει πλήρης οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης εισοδήματος για το έτος 2012, και αφορούν την εκλογική αποζημίωση που είχαμε λάβει:
  ΑΘΗΝΑ , 10/06/2013Ηλεκτρονική διακίνηση για τους αποδέκτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο POL.
ΠΡΟΣ:1) ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ (POL)
  
ΘΕΜΑ: Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2013
  
ΣΧΕΤ.:   (α) Η υπ’ αριθ. 17335 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ τ. Β’, 1510 / 04-05-2012)
(β) Η υπ’ αριθ. 24272 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ τ. Β’, 1878 / 13-06-2012)
      
- Σε συνέχεια των ανωτέρω (α) και (β) σχετικών και καθότι η Υπηρεσία μας δέχθηκε πλήθος τηλεφωνικών αιτημάτων για περαιτέρω διευκρινήσεις για το αντίγραφο Βεβαίωσης Αποδοχών έτους 2012 για φορολογική χρήση, που εκδόθηκε από τη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού την 31η Δεκεμβρίου 2012, σας γνωρίζουμε ότι η εκλογική αποζημίωση της 6ης Μαΐου 2012 και 17ης Ιουνίου 2012 “υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις καθώς και σε φορολογία εισοδήματος”.

       -Μετά τα ανωτέρω, σας αποστέλλουμε συνημμένα Υπόδειγμα Βεβαίωσης Αποδοχών Έτους 2012 και Οδηγίες  για την ορθή συμπλήρωση της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του Οικονομικού έτους 2013 – Υπόδειγμα Ε1 – και παρακαλούμε για την ενυπόγραφη ενημέρωση του προσωπικού των Υπηρεσιών σας.

 
ΜΙΣΘΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ
ΣΥΝΟΛΟ
ΜΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
   
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
   
ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ
  
(β)
ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΦΟΡΟΣ
  
(ε)
ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΦΟΡΟΣ
  
(δ)
ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
   
Β.ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
ΜΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
 
ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΠΟΣΟ
(α)
ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΦΟΡΟΣ
(γ)
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Α. ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
Β. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
Γ. ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Το φορολογητέο ποσό (α) του πίνακα εκλογικής αποζημίωσης προστίθεται στο καθαρό ποσό (β) του πίνακα Α και το σύνολο που προκύπτει δηλώνεται στον κωδικό 301 του Ε1 εντύπου του Υπουργείου Οικονομικών της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

2. Ο παρακρατηθείς φόρος της εκλογικής αποζημίωσης (γ) προστίθεται στο σύνολο του παρακρατηθέντα φόρου (δ) του πίνακα Α και το σύνολο που προκύπτει δηλώνεται στον κωδικό 315 του Ε1 εντύπου του Υπουργείου Οικονομικών της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

3. Το φορολογητέο ποσό της εκλογικής αποζημίωσης (α) πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,20 και το αποτέλεσμα αυτού προστίθεται στον αναλογούντα φόρο (ε) του πίνακα Α και το σύνολο που προκύπτει δηλώνεται στον κωδικό 313 του Ε1 εντύπου του Υπουργείου Οικονομικών της ΔήλωσηςΦορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Γ] Επίσης κατόπιν εγγράφου της Δ/νσης Διαχ/σης Χρηματικού του Αρχηγείου, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ , οι βεβαιώσεις αποδοχών όσων κατά το έτος 2012 πλήρωναν κρατήσεις για την αναγνώριση της «Μάχιμης 5ετίας» είναι λανθασμένες (αφού οι σχετικές κρατήσεις εξαιρούνται της φορολόγησης) και θα πρέπει να επιστραφούν για να παραληφθούν νέες ορθές.Οι σχετικές καινούργιες ορθές βεβαιώσεις έχουν ήδη διανεμηθεί στις Υπηρεσίες μας, προκειμένου να δοθούν στους συναδέλφους.

Δ] Στη συνέχεια και μόνο μετά την ηλεκτρονική συμπλήρωση-υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης μέσω του «taxis», οι έγγαμοι με τέκνα μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά το υπόδειγμα Α-21[εντός του "taxis"] που αφορά το επίδομα στήριξης τέκνων [πολύ σημαντικό βοήθημα για τους χαμηλόμισθους όπως εμείς], μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση μας που έγινε την 24-05-2013 ΕΔΩ, σας ενημερώνουμε επίσης για το θέμα ότι, σύμφωνα με συναδέλφους που ήδη υπέβαλλαν τη φορολογική τους δήλωση και το σχετικό υπόδειγμα Α-21, η συμπλήρωσή του είναι εξαιρετικά εύκολη και σύντομη, ενώ όσον αφορά τα δικαιολογητικά, αυτά δεν συνυποβάλλονται, παρά μόνο αν και εφόσον ζητηθούν από την αρμόδια αρχή χορήγησής του επιδόματος!

Ε] Τέλος υπενθυμίζουμε την υποχρέωση όλων των συναδέλφων, μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσής τους, όπως κάθε χρόνο να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση «πόθεν έσχες», με καταληκτική προθεσμία ένα μήνα μετά το πέρας της υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης, υποχρέωση που απορρέει από το Νόμο και η παράλειψή της, ακόμα και από αμέλεια, διώκεται πειθαρχικά , αλλά και ποινικά!

Το παρόν άρθρο θα ενημερώνεται συνεχώς και άμεσα με κάθε νέα εξέλιξη που θα προκύψει για την υποβολή της φορολογικής μας δήλωσης!
Η Οργανωτική-Συντονιστική Επιτροπή της
Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων [Σ.Κ.Α.Υ.] Θεσσαλονίκης
μπλοκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου