14 Ιουνίου 2013

Προτάσεις για την ορθολογική κατανομή και αποζημίωση των νυχτερινών, του Γιώργου Καλλιακμάνη

Προτάσεις για την ορθολογική κατανομή και αποζημίωση των νυχτερινών, του Γιώργου Καλλιακμάνη
Το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης κατέθεσε τις προτάσεις του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ την 13-6-2013 τις οποίες και δημοσιεύουμε στη συνέχεια.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ ΄΄Χορήγηση επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ΄΄

1.Να γίνει άμεσα έγγραφο προς τον Αρχηγό ζητώντας να εκδοθεί διευκρινιστική της υπ αριθ. 8002/32/204-ε.Υπουργικής απόφασης που αφορά την μείωση  των ωρών νυχτερινής αποζημίωσης στην οποία διευκρινιστική διαταγή να αποσαφηνίζεται το ποιος είναι υπεύθυνος όταν οι αστυνομικοί διατάσσονται να εκτελέσουν νυχτερινή υπηρεσία και ενώ έχουν υπερκαλύψει τις ώρες που προβλέπει η ως άνω υπουργική απόφαση.
2 Ενημέρωση από την ΠΟΑΣΥ προς όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ  για την απαρέγκλιτη, πιστή εφαρμογή της  ανωτέρω  υπουργικής απόφασης και ταυτόχρονη ενημέρωση με το ίδιο έγγραφο των Αστυνομικών όλων των υπηρεσιών ότι σε συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο  στο τέλος του έτους θα προβούμε μετά από αίτηση των συναδέλφων στην  διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους .        
3.Απαίτηση  να ενισχυθεί  το συγκεκριμένο κονδύλι για τον κωδικό της νυχτερινής αποζημίωσης  από  την στιγμή που  φυσικά είναι αδύνατο να μειωθεί η δύναμη του προσωπικού που εκτελεί νυχτερινή εργασία λόγω της ιδιαίτερης φύσης και αποστολής του σώματος
4.Να  αποζημιώνεται η   νυχτερινή απασχόληση για όσους υπηρετούν στα Επίσημα, Βουλή και Μαξίμου από τα κονδύλια της Βουλής και των κομμάτων,  καθώς επίσης  και για τους υπηρετούντες στο ΥΚΑ 5 και  6 από τους εφοπλιστές, μεγαλοδημοσιογράφους  και άλλους που τους απασχολούν .
(Έτσι θα εξοικονομηθεί ένα τεράστιο ποσό αλλά και θα αποτρέψουμε συνάμα και την υπεραπασχόληση και την εξοντωτική εργασία στην οποία υποχρεώνονται οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις παραπάνω υπηρεσίες όπως  προκύπτει άλλωστε και από τις ώρες που δηλώνουν κάθε  μήνα)
5.Οποιαδήποτε τροποποίηση της υπηρεσίας αστυνομικού της βάρδιας 22:00 -06:00 να γίνεται από τον Διοικητή ,μετά από έγκριση του Διευθυντή της αρμόδιας Διεύθυνσης.
6.Σε κάθε Διεύθυνση υπεύθυνος για την κατανομή των νυχτερινών να είναι ο Διευθυντής ο οποίος θα διαχειρίζεται τον προυπολογισμό  για τα νυχτερινά  της Διεύθυνσης του, αλλά θα λειτουργεί και ως ελεγκτικός μηχανισμός για τυχόν πλασματικά νυχτερινά.


-



ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου