13 Ιουλίου 2020

Χρυσαφένιες παραλίες, καταρράκτες, ιαματικές πηγές: Ο παράδεισος βρίσκεται μόλις 3 ώρες μακριά από την Αθήνα

Ζαχάρω: Πρόκειται για μία περιοχή που θυμίζει νησί. Και πώς να μη θυμίζει νησί, με τις χρυσαφένιες παραλίες και τα υπέροχα beach bars.
Φυσικά, από εκεί δεν λείπουν και οι ιαματικές πηγές. Η Ζαχάρω της Ηλείας είναι πολύ κοντά στην Αθήνα. Απέχει από την Αθήνα μερικές ώρες και σίγουρα αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για διακοπές.

Ζαχάρω: Πού μπορείτε να κολυμπήσετε

Η Ζαχάρω διαθέτει μια τεράστια ακτογραμμή στην οποία θα βρεις ό,τι ακριβώς επιθυμείς, όμως το σημαντικότερο; Μπορείς να κολυμπήσεις μόνος με την παρέα σου ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο αν θες, καθώς υπάρχουν μέρη που δεν έχουν αξιοποιηθεί τουριστικά ακόμα. Η παραλία της Ζαχάρως είναι τεράστια, με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά του Ιονίου πελάγους. Έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία και ενδείκνυται για ρομάντζο και περίπατο κατά την διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, ως εκεί που δεν μπορεί να φτάσει το μάτι σου.
Στα νότια της Ζαχάρως θα συναντήσεις την παραλία του Γιαννιτσοχωρίου με τα πολλά πεύκα και την εξαιρετική φυσική ομορφιά. Γύρω από την παραλία υπάρχουν πολλά ουζερί, ταβερνάκια και καφέ. Η διάσημη παραλία του Κακόβατου είναι η νούμερο ένα επιλογή της νεολαίας, είναι οργανωμένη και δεν στερείται ομορφιάς από τις υπόλοιπες. Όλες οι παραλίες της Ζαχάρως ενδείκνυνται για μικρά παιδιά μιας και τα νερά είναι σχετικά ρηχά, ζεστά και ήρεμα.

Ζαχάρω: Λίμνη Καϊάφα, Φαράγγι της Νέδρας και Caretta – Caretta

– Λίμνη Καϊάφα: Για τους λάτρεις της φύσης, αλλά και για αυτούς που επιθυμούν να απολαύσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών η λίμνη του Καϊάφα είναι το μέρος που αναζητούν και θα τους κλέψει την καρδιά μόλις στα 5 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. Ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς με πευκόφυτο δάσος και σημαντικό βιότοπο θα σε κάνουν να μη θες να φύγεις. Όσοι αγαπούν τα αθλήματα του νερού, η κωπηλασία στη λίμνη θα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή και μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.
– Το φαράγγι της Νέδας: Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ζαχάρω συναντάμε το μοναδικό ποτάμι της Ελλάδας με… θηλυκό όνομα. Η Νέδα με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, τις γαλάζιες λιβελούλες και τις μικρές λιμνούλες είναι ένα μέρος μοναδικό και σπάνιο. Η διάσχιση του φαραγγιού απαιτεί 8 ώρες περπάτημα και λίγο κολύμπι. Είτε είσαι από τους τολμηρούς και το κάνεις, είτε την επισκεφτείς για έναν απλό περίπατο, την Νέδα θα την θυμάσαι για πάντα και θα θες να ξαναπάς.
– Caretta- Caretta: Οι θαλάσσιες χελώνες βρίσκουν καταφύγιο κατά τους θερινούς μήνες στις υπέροχες παραλίες της Ζαχάρως. Οι σημαντικότερες περιοχές που βρίσκουμε ωοτοκία των Caretta Caretta είναι η παραλία της Νέδα και του Καϊάφα, ενώ είναι και προστατευμένες από το πρόγραμμα Natura 2000 ως σημαντικοί βιότοποι
Δύο ώρες και κάτι μακριά από την πόλη συναντάμε ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα τουριστικά θέρετρα της χώρας. Φέτος που η ανάγκη για αποχή από τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι επιτακτική για τους περισσότερους από μας, φαίνεται να είναι η χρονιά της Ζαχάρως. Αν και για κάποιους ήταν, είναι και θα είναι ο τόπος που ευχαριστιούνται τις διακοπές τους κάθε χρόνο.
enimerotiko

1 σχόλιο:

  1. How to get a sports bet in Ohio - Sporting 100
    A no-risk no-brainer at the Wynn sportsbook is the $20 No-Risk No-Bet. You can then place a wager on an individual or team that you think 토토사이트 will win.

    ΑπάντησηΔιαγραφή