31 Δεκεμβρίου 2011

Ολομόναχη τα Χριστούγεννα η Μάργκαρετ Θάτσερ! [φωτο]



Ολομόναχη τα Χριστούγεννα η Μάργκαρετ Θάτσερ! [φωτο]
Oλομόναχη χωρίς τη συντροφιά των παιδιών της πέρασε τα Χριστούγεννα η πρώην Πρωθυπουργός, Μάργκαρετ Θάτσερ, στο κομψό διαμέρισμά της στο Belgravia του Λονδίνου.

Το δυσαναπλήρωτο κενό ανέλαβαν να καλύψουν οι άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας, η πιστή της οικονόμος Kate και μια αργοπορημένη πρόσκληση για την ημέρα των Χριστουγέννων από την ανηψιά της! Παρόλο που η άλλοτε «Σιδηρά Κυρία» είναι αδύναμη μετά τα επαναλαμβανόμενα εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη και πάσχει από άνοιααντιλαμβάνεται έντονα την απουσία των παιδιών της.
Ο γιος της Sir Mark βρίσκεται ήδη κάτω από τον καυτό ήλιο της Καραϊβικής στα νησιά Barbados παρέα με τους διάσημους φίλους του ενώ η δίδυμη αδελφή του Carol επέλεξε να περάσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων στο ελβετικό θέρετρο Klosters!
Σύμφωνα μετην «Daily Mail» οι άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας αντιλαμβανόμενοι την έντονη μοναξιά της, συμφώνησαν να επισκεφτούν όλοι μαζί την πρώην πρωθυπουργό ώστε να παρακολουθήσουν μαζί της το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ προς το βρετανικό λαό.
Με την κόρη της Carol στο Wimbledon το 2004
Mια αργοπορημένη ξαφνική πρόσκληση ωστόσο από ένα μέλος της οικογένειά της, τους ανέτρεψε το πρόγραμμα.
Η μοναδική κόρη της μεγαλύτερη αδελφής Muriel, που πέθανε το 2004, Jane, όταν έμαθε μόλις λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ότι η θεία της επρόκειτο να είναι μόνη της, άλλαξε αμέσως τα σχέδιά της. Η Μάργκαρετ Θάτσερ και η οικονόμος της Kate, προσκλήθηκαν να περάσουν την ημέρα των Χριστουγέννων στο σπίτι της οικογένειάς της στο βορειοανατολικό Λονδίνο. «Ήταν μια καθυστερημένη πρόσκληση αλλά πολύ ευπρόσδεκτη», λέει φίλος της κυρίας Θάτσερ.
«Η Kate την συνόδευσε και είχαν μια υπέροχη μέρα. Ήταν πολύ ήσυχα. Πολύ ήσυχα. Αλλά πολύ… ιδιαίτερη!»
Η Μάργκαρετ Θάτσερ με το γιο της Sir Mark
Αυτή η απρόσμενη χριστουγεννιάτικη πρόσκληση της ανιψιάς της, σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει το κενό της απουσίας των παιδιών της, γεγονός που προκαλεί βαθιά ανησυχία στο στενό κύκλο της πρώην πρωθυπουργού!
Η Μάργκαρετ Θάτσερ σε ηλικία 35 ετών με τα εξάχρονα τότε δίδυμα Carol και Mark
Την εποχή της παντοδυναμίας της η Μάργαρετ Θάτσερ είχε πει πως: «Τα Χριστούγεννα είναι μία ημέρα γεμάτη νόημα και παραδόσεις, μία ξεχωριστή ημέρα την οποία περνάμε στο ζεστό κύκλο της οικογένειας και των φίλων». Η φράση της αυτή αποκτά σήμερα ιδιαίτερη σημασία για τα μοναχικά της Χριστούγεννα !
Γράφει η Εριφύλη Δήμου στον agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου