22 Ιανουαρίου 2018

Μουσουλμάνοι μαστίγωσαν δημόσια Χριστιανό επειδή τους πουλούσε αλκοόλ παραβιάζοντας τη θρησκεία τους

Ένας Ινδονήσιος χριστιανός μαστιγώθηκε την Παρασκευή για πώληση αλκοόλ, κάτι  που θεωρείται παραβίαση του νόμου του Ισλάμ.

Ο Jono Simbolon σπαράζει στον πόνο όταν ένας μασκοφόρος αξιωματικός τον μαστιγώνει έξω από ένα τζαμί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Banda Aceh.
Λέγεται ότι «παραβίασε» τον νόμο που είναι γνωστός τοπικά ως Qanun και καταδικάστηκε σε 36 μαστιγώματα για να αποφύγει μια πιθανώς μακρά ποινή φυλάκισης.
Ο Jono Simbolon (εμπρός), ένας Χριστιανός της Ινδονησίας, γκρινιάζει στον πόνο, καθώς μαστίζεται μπροστά σε ένα πλήθος έξω από ένα τζαμί στο Banda Aceh, στην επαρχία Ατσέ, στις 19 Ιανουαρίου 2018
Ο Simbolon είναι  ο τρίτος άντρας που δεν είναι μουσουλμάνος που υφίσταται δημόσιο ξυλοδαρμό στο νησί Σουμάτρα, άρχισε να εφαρμόζει τον Ισλαμικό νόμο.
Περίπου το 98% των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων της περιοχής Aceh του νησιού, είναι μουσουλμάνοι.
Ένας ξυπόλητος Jono Simbolon (κέντρο σε λευκό) οδηγείται έξω προτού να μαστίζεται δημόσια. Οι ντόπιοι χαμογελούν, γελούν και κάνουν φωτογραφίες του χριστιανού
Όσοι δεν είναι μουσουλμάνοι και έχουν διαπράξει αδίκημα που παραβιάζει τόσο τους εθνικούς όσο και τους θρησκευτικούς νόμους – όπως η πώληση αλκοολούχων ποτών – μπορούν να επιλέξουν την τιμωρία τους.
Ο γενικός εισαγγελέας Erwin Desman είπε πως ως χριστιανός, ο Simbolon αποφάσισε να διωχθεί σύμφωνα με τον θρησκευτικό νόμο προσθέτοντας ότι ο άντρας επέλεξε το ξυλοκόπημα για να αποφύγει τη φυλακή.
Ένας Ισλαμικός νομοθέτης κρατά το ραβδί ραβδί στο πίσω μέρος του Simbolon, ο οποίος είχε χτυπηθεί 36 φορές για την πώληση αλκοόλ στην επαρχία
Ο δήμαρχος του Aceh, Aminullah Usman, μίλησε στο δημόσιο ξυλοδαρμό, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά αναστατώθηκαν, και είπε: “Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησής μας για την επιβολή του Ισλαμικού νόμου.”
“Εάν υπάρχει παραβίαση του νόμου, αναφέρετέ την αμέσως την αστυνομία και εμείς θα υποβάλουμε μια τιμωρία όπως η σημερινή.”
Τρεις αστυνομικοί με επένδυση σε κοσμήματα από στερλίνα οδηγούν τον Σίμμπιλωνα να είναι αγκυλωμένος. Είναι μόνο ο τρίτος μη μουσουλμάνος που υποφέρει από δημόσιο χτύπημα, δεδομένου ότι το Aceh, στο νησί Σουμάτρα, άρχισε να εφαρμόζει τον ισλαμικό νόμο αφού του χορηγήθηκε ιδιαίτερη αυτονομία το 2001 - μια προσπάθεια της κεντρικής κυβέρνησης για την εξουδετέρωση μιας μακρόχρονης αυτονομιστικής εξέγερσης

Μετά από 10 μαστιγώματα, ένας γιατρός έπρεπε να ελέγξει την κατάσταση του Simbolon προτού κριθεί κατάλληλος για να συνεχιστεί το ξυλοκόπημα.
Ήταν ένας από τους 10 ανθρώπους – οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες – που ξυλοκοπήθηκαν για αδικήματα όπως η κακοποίηση, η πορνεία και τα τυχερά παιχνίδια.
Ένα άγαμο ζευγάρι ξυλοκοπήθηκε δημόσια επειδή ήρθαν σωματικά πολύ κοντά ο ένας στον άλλο – αφού η θρησκεία τους απαγορεύει οποιεσδήποτε σχέσεις πριν το γάμο.
Ένας εκτελεστής της σαρία που ονομάζεται «algojo» που φοράει λευκά γάντια, μια ανοιχτόχρωμη μάσκα πάνω από την κουκούλα και τα σανδάλια πάνω από τις κάλτσες του φτάνει να διαχειριστεί την τιμωρία για παραβίαση του νόμου της σαρία στην Banda Aceh
Το Aceh είναι η μόνη επαρχία στην Ινδονησία, η πιο πλούσια χώρα μουσουλμανικής πλειοψηφίας στον κόσμο, η οποία εφαρμόζει τον Ισλαμικό νόμο.
Πέρυσι, δύο ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή, μαστιγώθηκαν στο Aceh , με το κάθε ένα να δέχεται 100 χτυπήματα από ζαχαροκάλαμο, κίνηση που προξένησε έντονη κριτική από ομάδες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το ομοφυλοφιλικό σεξ δεν είναι παράνομο στην υπόλοιπη Ινδονησία.
Η επαρχία Aceh ξεκίνησε την εφαρμογή του νόμου της Σαρία, αφού έλαβε την αυτονομία της το 2001.
Μια γυναίκα από την Ατσένη δέθηκε επίσης ως μέρος του δημόσιου κυνήγι την Παρασκευή έξω από ένα τζαμί μετά την ολοκλήρωση των προσευχών 
Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Aceh ενέκρινε έναν νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας που μπορεί να τιμωρήσει όποιον συμμετέχει σε ομοφυλοφιλικό σεξ.
Ένας άντρας από την Ατσένη συνοδεύεται από την αστυνομία της σαρία πριν προχριστεί μπροστά στο κοινό για παραβίαση του νόμου της σαρία σε Banda Aceh
Ο καθένας συλλαμβάνεται σε ομοφυλοφιλικό σεξ τιμωρείται με 100 μαστιγώματα, 100 μήνες φυλάκισης ή πρόστιμο 1.000 γραμμαρίων χρυσού.
Ο νόμος απαγορεύει επίσης τη μοιχεία και το σεξ με ανήλικους.
Ο άνθρωπος κρατά το χέρι του πάνω από το στόμα και τη μύτη του, καθώς ο επιτηρητής κατεβάζει το μπαστούνι μπαστούνι σκληρά στην πλάτη του μπροστά από το συγκεντρωμένο πλήθος
Επίσης, απαγορεύεται οι μουσουλμάνες γυναίκες να κυκλοφορούν χωρίς μαντίλα ή να φορούν κολλητά ρούχα, ενώ γενικά απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια.
trelokoyneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου