21 Μαρτίου 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ :Σε ένα μήνα η λειτουργία των εγκαταστάσεων στο Λίβα και σε λίγες ώρες ανοίγει στο ΧΥΤΑ νέο κύτταρο ταφής απορριμμάτων

Κρίσιμες αποφάσεις θα κληθούν να λάβουν σε λίγες ώρες όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των απορριμμάτων
καθώς απομένουν μόνο λίγες ημερες για να επιτευχθεί η περίφημης συλλογή των εκατοντάδων τόννων σκουπιδιών από τους δρόμους και τις πλατείες με ευθύνη πάντα του Συνδέσμου καθαριότητας.

Το πράσινο φως που άναψε η κυβέρνησης για τον Λίβα μέσω του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης δείχνει ότι η πολιτεία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που συνεπάγεται η παράταση του προβλήματος.

Η επόμενη κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης είναι να πεισθούν οι κάτοικοι του Σκοπού να ανοίξουν για λίγες εβδομάδες το δρόμο προς τον κορεσμένο ΧΥΤΑ και αυτό είναι κάτι που προφανώς θα το δούμε να συμβαίνει τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο πολιτικό παράγοντα της δημοτικής πλειοψηφίας που παρακολουθεί το πρόβλημα αυτές τις ώρες, τοποθετείται μια επί πλέον μεμβράνη στο ΧΥΤΑ που θα δεχθεί τα απορρίμματα που βρίσκονται εκτεθειμένα σε διάφορα σημεία στην πόλη και τα χωριά.

Ως προς το νομικό ζήτημα της παράτασης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Σκοπό μέχρι να λειτουργήσει η ενδιάμεση λύσης στο Λίβα, το ερώτημα που τίθεται δημόσια πλέον είναι γιατί κρίνεται ως παράνομη η ταφή απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ και δεν είναι παράνομη η δημιουργία εκατοντάδων χωματερών σε όλο το νησί και ιδιαίτερα μέσα στην πόλη.

Δηλαδή υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται πλέον το νησί μας από τα σκουπίδια ουδείς νομιμοποιείται να λέει όχι στην απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις κατοικημένες περιοχές, ακόμα κι αν χρειαστεί να λειτουργήσει ένας ....κορεσμένος ΧΥΤΑ.
ερμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου