13 Ιανουαρίου 2016

Ο μυστηριώδης κρατήρας της Ζακύνθου !!!


Είμαστε σίγουροι πως ελάχιστοι θα γνωρίζετε ό,τι στην ορεινή Ζάκυνθο υπάρχει ένας μυστηριώδης κρατήρας που δεν δικαιολογεί την παρουσία του σε σχέση με την μορφολογία του εδάφους. Ο κρατήρας έχει διάμετρο περίπου 40 μέτρα και βρίσκεται ανάμεσα από τα χωρία Έξω χώρα και Μαριές. Πριν λίγα χρόνια είχα την τύχη να κάνω αυτοψία αυτής της παράξενης περιοχής για να βρούμε τα αίτια δημιουργίας αυτής της οπής.




Η πρώτη εκδοχή δημιουργίας είναι από πτώση μετεωρίτη, η δεύτερη εκδοχή, όμως, είναι αυτή που παρουσιάζει ενδιαφέρον και αν ισχύει φανερώνει ό,τι προήλθε μετά από χρησιμοποίηση ενός προηγμένου όπλου από την εποχή πριν τον πρώτο κατακλυσμό, την εποχή που είχαμε τη βύθιση της Ατλαντίδας. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το ανομοιόμορφο κάψιμο που προκλήθηκε από τη στιγμιαία υψηλή θερμοκρασία που έχει αποτυπωθεί πάνω στους σχεδόν λείους βράχους. Μάλιστα αν διασταυρώσουμε και τα στοιχεία άλλων περιοχών στο νησί, όπου παρουσιάζουν όλα εκείνα τα δεδομένα που παραπέμπουν σε ενδείξεις ενός αρχαίου πολέμου με υπερεξελιγμένα όπλα τότε έχουμε άλλη μια απόδειξη ενός κομματιού της χαμένης ιστορίας, κάτι που θα σημαίνει ό,τι η αρχαία Ζάκυνθος του 12.000 π.Χ. ήταν σημείο αναφοράς . Όλα αυτά βέβαια για να αποδειχθούν χρειάζονται και άλλες έρευνες, με δειγματοληψίες και μετρήσεις επιπέδων ραδιενέργειας σε αυτούς τους χώρους.
Το σίγουρο είναι πως ό,τι και να συμβαίνει, είτε η φυσική εκδοχή, είτε από την ανθρώπινη παρέμβαση, ο μυστηριώδης κρατήρας βρίσκεται εκεί και σας περιμένει για τα δικά σας συμπεράσματα.

1 σχόλιο:

  1. Εσύ είσαι που πήρες τις ντομάτες και τα κρεμμύδια; Ντροπή σου!
    Χωρίς αστεία, τώρα, βλέπω ότι καλλιεργείται ο πυθμένας. Πιθανόν καρστικό φαινόμενο, όπως η Μελισσάνη στην Κεφαλλονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή