28 Νοεμβρίου 2015

Τέλος τα capital controls από το…

1 11 atm

Την άρση των capital controls, κατά την διάρκεια του πρώτου
εξαμήνου του 2016, προβλέπει η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, όμως με κάποιες προϋποθέσεις.
Πιο αναλυτικά, η Ελληνίδα πρόεδρος εξέφρασε τις σκέψεις τις για το θέμα από το πανελλαδικό συνέδριο της ΟΤΟΕ, αναφέροντας πως πρόκειται να υπάρξει άρση των capital controls μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, αφού αναμένεται να επέλθει αλλαγή στην πηγή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται μια μετάβαση από την “ακριβή” χρηματοδότηση του ELA, στην “φθηνότερη” της ΕΚΤ, με επόμενο βήμα την ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων.
Παράλληλα η κα Κατσέλη, εξέφρασε τους φόβους της σημειώνοντας πως, η πολιτική αβεβαιότητα σε συνδυασμό με την έλλειψη ομαλότητας και κανονικότητας, πρόκειται να οδηγήσει σε κατάρρευση των εν λόγο προσδοκιών.
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα 3 “αγκάθια” των ελληνικών τραπεζών που δεν είναι άλλα από: τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την έλλειψη καταθέσεων και τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι: «Όλες οι παραπάνω προκλήσεις κατατείνουν σε έναν κεντρικό εθνικό στόχο: Η χώρα μας να βγει το γρηγορότερο δυνατόν από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, της ύφεσης, της ανεργίας και της παραγωγικής αποσάθρωσης».
μακελειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου