18 Οκτωβρίου 2015

Η τραγική στιγμή που ένας πατέρας βρίσκει τον ετοιμοθάνατο γιο του κάτω από την γέφυρα από την οποία τον έριξαν.

Η τραγική στιγμή που ένας πατέρας βρίσκει τον ετοιμοθάνατο γιο του κάτω από την γέφυρα από την οποία τον έριξαν.


Τον έριξαν από γέφυρα ύψους 150 μέτρων επειδή αρνήθηκε να δολοφονήσει έναν οδηγό λεωφορείου…

Κρατώντας τον τρυφερά στην αγκαλιά του, είναι η σπαρακτική στιγμή που ένας πατέρας βρίσκει τον ετοιμοθάνατο γιο του, ο οποίος σπρώχτηκε από μια γέφυρα πριν από τρεις ημέρες όταν αρνήθηκε να προβεί σε φόνο.
Η τραγική στιγμή που ένας πατέρας βρίσκει τον ετοιμοθάνατο γιο του κάτω από την γέφυρα από την οποία τον έριξαν. - Εικόνα1
Ο Angel Ariel Perez Escalante, 12 ετών, περπατούσε προς το σπίτι του, όταν έπεσε σε ενέδρα από συμμορία κακοποιών που τον διέταξε να πυροβολήσει ένα τυχαίο οδηγό λεωφορείου ή να σκοτωθεί ο ίδιος.
Επειδή ο πατέρας του, Λουίς Escalante, εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείου, ο γενναίος μαθητής αρνήθηκε και είπε ότι θα προτιμούσε να τον σκοτώσουν.
Στη συνέχεια του δόθηκε η επιλογή να δολοφονηθεί από μαχαίρια ή να ριχτεί από μια γέφυρα.
Ο Angel επέλεξε το δεύτερο και ρίχτηκε πάνω από τη γέφυρα Incensio στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας.
Παρά το τεράστιο ύψος των σχεδόν 137 μέτρων της γέφυρας, ο Angel επέζησε από την πτώση καθώς η πυκνή βλάστηση που βρισκόταν εκεί κάτω, μείωσε σημαντικά την ταχύτητα πρόσκρουσης.
Η τραγική στιγμή που ένας πατέρας βρίσκει τον ετοιμοθάνατο γιο του κάτω από την γέφυρα από την οποία τον έριξαν. - Εικόνα2
Λόγω όμως της πυκνής φυλλωσιάς δυστυχώς ο Angel παρέμεινε κρυμμένος, ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος από την πτώση, έως ότου ο πατέρας του και η ομάδα αναζήτησης τον βρούνε, μετά από 3 μέρες.
Η τραγική στιγμή που ένας πατέρας βρίσκει τον ετοιμοθάνατο γιο του κάτω από την γέφυρα από την οποία τον έριξαν. - Εικόνα3
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αγωνίστηκαν για 15 ημέρες για να τον σώσουν, αλλά πέθανε από τα τραύματά του.
Ο Javier Soto, ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Γουατεμάλας, δήλωσε για το περιστατικό, το οποίο συνέβη τον Ιούλιο: «Ο πατέρας είπε ότι ο γιος του έλειπε για 72 ώρες και του είπαν ότι έξι φερόμενοι ως δράστες τον πέταξαν επειδή αρνήθηκε να σκοτώσει έναν οδηγό λεωφορείου.»
«Το παιδί ρωτήθηκε πώς θα προτιμούσε να πεθάνει – με μαχαίρωμα ή να πέσει από μια γέφυρα – και αυτός επέλεξε το δεύτερο».
Αυτή την εβδομάδα, έγινε ένα άλλο παρόμοιο αποτρόπαιο περιστατικό όπου ένας 14 χρονος πυροβόλησε έναν άνδρα σε ένα ερημικό σημείο, μετά από υπόδειξη σπείρας κακοποιών στο Μεξικό.
Ο Ulises Abraham πυροβόλησε τον Guillermo Gastelum Jacques στο πρόσωπο, το στήθος και τους ώμους, αφού πρώτα του δόθηκε ένα περίστροφο και πιέστηκε να προβεί στην δολοφονία.
Η τραγική στιγμή που ένας πατέρας βρίσκει τον ετοιμοθάνατο γιο του κάτω από την γέφυρα από την οποία τον έριξαν. - Εικόνα4
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είπαν ότι του είχαν τάξει το ποσό των 1000 ευρώ για το φονικό χτύπημα.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι στην μεθοριακή πόλη Τιχουάνα, στο βόρειο-δυτική μεξικανική πολιτεία της Μπάχα της Καλιφόρνια.
Η τραγική στιγμή που ένας πατέρας βρίσκει τον ετοιμοθάνατο γιο του κάτω από την γέφυρα από την οποία τον έριξαν. - Εικόνα5
Το περιστατικό, που συνέβη νωρίς το απόγευμα, έχει εκπλήξει την μεξικανική αστυνομία, λόγω της ηλικίας του θύτη.
Αξιωματικοί δήλωσαν ότι είχαν την τύχη να είναι μάρτυρες της δολοφονίας στη συνοικία Zona Centro και ως αποτέλεσμα τον συνέλαβαν αμέσως μετά τη δολοφονία.
Η περίπτωσή του είναι μόνο μία από τις πολλές που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για παιδιά που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από σπείρες κακοποιών που τα υποχρεώνουν να διαπράττουν φόνους, επειδή δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά.
Βέβαια το να προσλαμβάνονται παιδιά από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος είναι κάτι κοινό στη Λατινική Αμερική.
Δεδομένης της έλλειψης εκπαίδευσης, το συχνά κακό οικογενειακό περιβάλλον και την ικανότητα να περνάνε λαθραία ναρκωτικά ή όπλα απαρατήρητα, πολλά παιδιά πιέζονται να ενταχθούν σε εγκληματικές συμμορίες.
Μιλώντας νωρίτερα αυτό το έτος -μετά από την περίπτωση του Angel-, o ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Edgar Guerra, δήλωσε: «Αυτό το είδος του φαινομένου – δηλαδή η χρήση των ανήλικων παιδιών για φόνους – δυστυχώς είναι κάτι που μπορεί να συμβαίνει πολύ συχνά.».
Πηγή feygato

1 σχόλιο: