30 Μαΐου 2015

Αυτός είναι ο ληστής που αυτοκτόνησε στην Αγχίαλο ..

Αυτός είναι ο ληστής που αυτοκτόνησε στην Αγχίαλο

Από τη ΕΛΑΣ φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας είναι ο νεκρός ληστής του Διστόμου. Μέλος των «ληστών με τα μαύρα» ενας συλληφθείς.


Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, και το εργαστήριο DNA, φαίνεται να επιβεβαιώθηκε ότι ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας είναι ο νεκρός ληστής του Διστόμου, όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. Από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού του στη μεζονέτα της Χρυσής Ακτής στην Αγχίαλο Βόλου, μέσω κάποιων τατουάζ, που είχε στο σώμα του, οι αστυνομικοί είχαν οδηγηθεί στο συμπέρασμα προς πρόκειται για τον γνωστό «καρφάκια», ωστόσο ανέμεναν την επίσημη εργαστηριακή ταυτοποίηση.
Η επιχείρηση της ΕΚΑΜ
          Για περίπου ένα τέταρτο της ώρας οι άνδρες της ΕΚΑΜ, ήταν έτοιμοι γύρω από το οίκημα, προκειμένου να πάρουν το σήμα της εισβολής. Ένας από τους τρεις στόχους, πιθανόν ο Σπύρος Δραβίλας, αντιλήφθηκε την παρουσία τους όταν βγήκε στην βεράντα και επέστρεψε τρέχοντας στο εσωτερικό του σπιτιού.

Είχε δώσει τέλος στη ζωή του με πολεμικό καλάσνικοφ που είχε στη θέση κατά... ριπάς
          Λίγο αργότερα άκουγαν δύο πυροβολισμούς. Είχε δώσει τέλος στη ζωή του με πολεμικό καλάσνικοφ που είχε στη θέση κατά... ριπάς, υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Τα στελέχη της ΕΚΑΜ, ακούγοντας τους δύο πυροβολισμούς δεν σκέφτηκαν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και ετοιμάστηκαν για την εισβολή, δηλώνοντας πλέον την ιδιότητα και την πρόθεσή τους, καλώντας τους υπόπτους να παραδοθούν.
          Είδαν,  δύο άτομα να συνομιλούν στο παράθυρο του σπιτιού. Μετά από περίπου είκοσι λεπτά, βλέπουν την πόρτα να ανοίγει και τα δύο αυτά άτομα να βγαίνουν άοπλα με τα χέρια ψηλά. Ο ένας φώναξε ότι ο τρίτος είχε αυτοκτονήσει...
Αφού δέσμευσαν τους υπόπτους και τους απομάκρυναν, εισχώρησαν στο σπίτι. Στο σαλόνι του 1ου ορόφου εντόπισαν πράγματι νεκρό τον τρίτο ύποπτο. Αποχώρησαν άμεσα προκειμένου να μην αλλοιώσουν στοιχεία από τη σκηνή του εγκλήματος. Ειδοποιήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την εξερεύνηση του χώρου και ιατροδικαστής. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρότι την προανάκριση για τους «απλούς ληστές» είχε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
«Δεν άντεχε τη φυλακή»
Στην περίπτωση που ανακοινωθεί και επίσημα ότι νεκρός είναι ο  34χρονος Σπύρος Δραβίλας φαίνεται να χάνεται μία αντίστοιχη ευκαιρία έρευνας στις αχνές ενδείξεις για την «υποβοήθηση» των δραστών της δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Σημειώνεται πως ο «καρφάκιας», μνημονευόταν πρόσφατα, ως παράδειγμα προς μίμηση για την στάση του, στις ηλεκτρονικές αλληλογραφίες των έγκλειστων Πυρήνων, ενώ είχε στενές επαφές με ηγετικά στελέχη της Greek Mafia.
Ο 34χρονος «καρφάκιας», Σπύρος Δραβίλας, συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριζάι στην πρώτη απόδραση των δύο με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2006, ήταν δραπέτης από τις αρχές Ιουνίου 2013, όταν παραβίασε άδεια που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείτο.

Τον Φεβρουάριο του 2013 ο «καρφάκιας» είχε ξεκινήσει απεργία πείνας αντιδρώντας στην άρνηση των εισαγγελικών και σωφρονιστικών αρχών να του χορηγήσουν άδεια
Τον Μάρτιο του 2009 ο Δραβίλας είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα - Ριζάι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επέβαινε στο ελικόπτερο το οποίο είχε παραλάβει από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού τους δύο κακοποιούς. Ο επονομαζόμενος «καρφάκιας» (λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του) συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, στο Αγρίνιο όπου είχε πάει για να συναντήσει μια φίλη του. Τρεις μήνες πριν πάρει μέρος στο σχέδιο απόδρασης των Παλαιοκώστα και Ριζάι, τον Μάρτιο του 2006, ο 33χρονος είχε παραβιάσει οκταήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείτο καταδικασμένος σε 6ετή κάθειρξη για ναρκωτικά.
Τον Φεβρουάριο του 2013 ο «καρφάκιας» είχε ξεκινήσει απεργία πείνας αντιδρώντας στην άρνηση των εισαγγελικών και σωφρονιστικών αρχών να του χορηγήσουν άδεια. Ως αιτία για τη διακοπή χορήγησης αδειών στον Δραβίλα ήταν νέα δίωξή του για συμμετοχή σε ληστεία, το 2007.
Σε κείμενο που είχε συντάξει και δημοσίευσε στις 4 Φεβρουαρίου ανέφερε: «Πριν από μερικούς μήνες, ενώ είχα ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο φυλάκισης για τη χορήγηση άδειας, το κράτος και οι διωκτικές αρχές εξάντλησαν πάνω μου την εκδικητική τους μανία απορρίπτοντας, τη μία μετά την άλλη, όλες τις αιτήσεις μου για το κεκτημένο δικαίωμα της άδειας που δικαιούμουν». Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, με την υπόθεση Δραβίλα ασχολήθηκαν «κινήσεις» αναρχικών. Στο Indymedia αναρτήθηκε κείμενο που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Σπύρος δεν είναι μόνος... Πρέπει να γίνουν κινήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα»! Επιστολή συμπαράστασης συνέταξε και ο Τάσσος Θεοφίλου, κρατούμενος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία της Πάρου τον Αύγουστο του 2012.
Ο «καρφάκιας» παίρνει τελικά άδεια από τις φυλακές, την παραβιάζει και από τον Ιούνιο του 2013 ήταν δραπέτης.

Πηγή  :http://www.thetoc.gr

... διαβάστε το στο ZHTA blog ► http://www.omadazita.gr/2015/05/blog-post_693.html#ixzz3bcFtZWNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου