04 Μαρτίου 2015

Γυναίκες σε ρόλο σωματοφύλακα

Ποια είναι η τελευταία μόδα στην Κίνα; Οι γυναίκες σωματοφύλακες. Οι δισεκατομμυριούχοι Κινέζοι δε θέλουν πια γεροδεμένους άνδρες στο πλευρό τους, αλλά καλλίγραμμες νεαρές γυναίκες που….


είναι έτοιμες και σκληρά εκπαιδευμένες να τους προστατεύσουν ανά πάσα στιγμή.
Σύμφωνα με τον Τζεν Γιονγκίνγκ, ιδρυτή της σχολής όπου εκπαιδεύονται οι επίδοξες bodyguards, «οι γυναίκες δεν τραβούν τόσο πολύ την προσοχή, είναι καλύτερες στο να προσέχουν τον άλλο και μπορούν παράλληλα να είναι βοηθοί του εργοδότη τους».
Την ίδια ώρα, η παρουσία μίας γυναίκας στο εσωτερικό μίας οικογένειας είναι εικόνα περισσότερο προσιτή, από ότι ένας άγριος σωματοφύλακας.
Παρόλα αυτά, όσες επιθυμούν να αναλάβουν το δύσκολο έργο της προστασίας, πρέπει να περάσουν από σκληρές δοκιμασίες μέχρι να αποφοιτήσουν από τη σχολή. Πέφτουν στη λάσπη, δέχονται χτυπήματα από τους εκπαιδευτές, παραμένουν στο κρύο για ώρες, ενώ συγκριτικά με τους άνδρες συναδέλφους τους, οι γυναίκες καταγράφουν καλύτερες επιδόσεις.
Μία από τις επιτυχούσες, η 22χρονη Γιανγκ Ντογκλάν, η οποία πριν «καταταγεί» στο σώμα, ήταν πωλήτρια καλλυντικών, δήλωσε: «Η ζωή μου πριν ήταν βαρετή. Ονειρευόμουν κάτι περιπετειώδες. Έπειτα από μήνες προπόνησης, λοιπόν, δοκιμασιών στο κρύο και εκπαίδευσης με όπλα, τώρα μπορώ να γίνω ο φύλακας -άγγελος του εργοδότη μου. Κουραστικό; Στην αρχή ήταν δύσκολα, είχα αναπνευστικό πρόβλημα και δεν ήμουν συνηθισμένη στην άσκηση. Όμως, τα κατάφερα».
Την ίδια ώρα, ο Τζεν Γιονγκίνγκ υποστηρίζει πως πίσω από την ανάγκη των γυναικών να γίνουν σωματοφύλακες κρύβεται και η λαχτάρα να γνωρίσουν διασημότητες, αλλά και να αποκτήσουν γρήγορα, αλλά όχι εύκολα, χρήματα.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου