28 Ιανουαρίου 2015

Οι 40αρηδες που ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ στην Ευρώπη: Η γενιά των “Νέων, ωραίων και επιτυχημένων πολιτικών”

oi40destiseurwpis

Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, επικεφαλής…. και ετών 40! Οι πολιτικοί επικεφαλής (ο καθένας στον τομέα του)στην Ευρώπη… που γοητεύουν και με τα όμορφα τους μάτια/
ανάστημα/γοητεία! Αλλοι βρίσκονται ήδη στην εξουσία, άλλοι ετοιμάζονται να την διεκδικήσουν.
Μπορεί οι 40αρηδες που λέμε να μην ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, ούτε να έχουν το ίδιο όραμα…. αλλά σίγουρα έχουν μέλλον στην Ευρώπη αφού όλοι τους είναι ενεργοί, πολλά υποσχόμενοι και ενθουσιώδεις. Αφήνουν στην άκρη τα παλιά σακάκια που “βρωμάνε” ναφθαλίνη και τους ντύνει στιλίστας ή οι μοντέρνες γυναίκες τους. Δεν έχουν κοιλιές μέχρι το πάτωμα… αντιθέτως έχουν κοιλιακούς. Φτιάχνουν τα μαλλιά τους και ναι τους ενδιαφέρει η οδοντοστοιχία τους…..  Είναι η γενιά Τσίπρα… στην Ευρώπη.
pedrosantses
Πέδρο Σάντσες, ετών 42- Ισπανία
Ο ωραίος που θυμίζει σταρ του σινεμά, παρά πολιτικό.  Σίγουρα, είναι το νέο πρόσωπο της πολιτικής στην Ισπανία και ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE). Όταν είχε αναλάβει την εξουσία είχε πει χαρακτηριστικά…: «Δεν μπαίνω στην πολιτική για να κάνω τον ωραίο. Μπαίνω για να υπερασπιστώ τις ιδέες του σοσιαλισμού που είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από την κρίση»
taavi-rovas-570-800x452
Ταάβι Ρόιβας, ετών 34 – Εσθονία
Παντρεμένος με ποπ σταρ της χώρας είναι ο μικρότερος των 40άρηδων της Ευρώπης. Πρόκειται για τον Εσθονό Ταάβι Ρόιβας ο οποίος ανέλαβε πριν από ένα χρόνον  πρωθυπουργός στις 24 Μαρτίου του 2014 και αποτελεί τον νεότερο ηγέτη της ΕΕ. Ηγείται της πιο «ποπ» χώρας της Ενωσης.
upl54c8a4a412f82
Πάμπλο Ιγκλέσιας, ετών 36 – Ο “Τσίπρας” της  Ισπανίας
Είναι ο πρόεδρος των “Podemos” και τον είδαμε λίγο πριν τις εκλογές δίπλα στο πλευρό του Τσίπρα να μιλά τα ελληνικά του…. και να στηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ της Ισπανίας. Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας όμως δεν ήταν χθεσινός… είναι λέκτορας Πολιτικών Επιστημών και εξελέγει ευρωβουλευτής με το Podemos το 2014, ένα κίνημα που εξελίχθηκε σε κόμμα, αφουγκράστηκε τον παλμό της κοινωνίας και έγινε υπέρμαχος ιδεών που κάποτε ανήκαν στην Σοσιαλδημοκρατία.
47B8FAAA6E6EE6A0B5A6AF8DBFC1B2EB
Ματέο Ρέντσι, ετών 40 – Ιταλία
Ο Ιταλός σοσιαλοδημοκράτης , γεννημένος στην πόλη των αρχιτεκτόνων στην Φλωρεντία τον Ιανουάριο του 1975. Επιτυχημένος ως δήμαρχος της Φλωρεντίας ο Ρέντσι αμφισβήτησε τις πολιτικές και την ηγεσία του Ενρίκε Λέτα και έγινε ο 56ος πρωθυπουργός της Ιταλίας από τον Φεβρουάριο του 2014.Προσπαθεί να ξορκίσει τον εφιάλτη της ύφεσης στην Ιταλία, δεν θέλησε να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με το Βερολίνο, πολλοί τον καλούν να το κάνει πριν είναι πολύ αργά για την Ευρώπη… και βέβαια την Ιταλία.
MILIB
Εντ Μίλιμπαντ, ετών 45 – Βρετανία
Ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία και ένας εκ των αδελφών Μίλιμπαντ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου. Όπως λένε τα ειδησιογραφικά πηγαδάκια και τα σχετικά άρθρα έγινε πρώτα ερευνητής του Εργατικού Κόμματος και ύστερα ένας από τους έμπιστους του Υπουργείου Οικονομικών του Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος τον διόρισε Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Υπουργείου Οικονομικών. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2010 εξελέγη Αρχηγός του Εργατικού Κόμματος με την υποστήριξη του 50,654% του εκλογικού σώματος. Αν και αρχηγός των Εργατικών, δεν είναι από αυτούς που έσπευσαν να συγχαρούν τον Αλέξη Τσίπρα. Υπάρχει λόγος. Προετοιμάζεται για τις εκλογές του Μαίου και κάθε ψήφος μετράει…
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου