20 Δεκεμβρίου 2014

Το συγκινητικό γράμμα ενός μικρου κοριτσιού στον Αη Βασίλη: " Κάνε καλά τον μπαμπά μου κι εμένα..."

Το συγκινητικό γράμμα ενός μικρου κοριτσιού στον Αη Βασίλη: " Κάνε καλά τον μπαμπά μου κι εμένα..."
Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή χαράς για μεγάλους και κυρίως για τα παιδιά. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας και πολλά μικρά παιδιά που μάλλον δεν θα ζήσουν τα ζεστά Χριστούγεννα που ονειρεύονται.
Παιδιά που ζουν σε οικογένειες που ταλαιπωρούνται είτε από οικονομικά προβλήματα είτε από θέματα υγείας. Μια τέτοια περίπτωση δημοσιοποίησε στη σελίδα της στο Facebook, η εθελοντική ομάδα GIVE, που έχει ως έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή το γράμμα ενός μικρού κοριτσιού που δεν ζητά από τον Αγιο Βασίλη κάποιο εντυπωσιακό παιχνίδι ή φανταχτερά ρούχαΑπλά του ζητάει να κάνει καλά τον πατέρα της, την ίδια και την αδελφή της, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ η οικογένειά της δοκιμάζεται οικονομικά. Διαβάστε το συγκινητικό γράμμα:

 

 

Διαβάστε την ανάρτηση της ομάδας GIVE στο Facebook:

«Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είχε στολισμένο ένα γράμμα ενός μικρού κοριτσιού. Έχοντας καταλάβει ότι ο μπαμπάς της είναι βαριά άρρωστος εναπόθεσε όλες της τις ελπίδες στον Άγιο Βασίλη και του ζήτησε να κάνει τον μπαμπά της καλά! Αν διαβάστε το γράμμα θα καταλάβετε ότι και την περασμένη χρονιά δώρο δεν πήρε γιατί τα χρήματα δεν έφταναν! Τα έξοδα είναι πάρα πολλά, η μητέρα της μικρής άνεργη και με έναν σύζυγο δυστυχώς που οδεύει στο τέλος της ζωής του.
Το κοριτσάκι που έγραψε το γράμμα έχει κοιλιοκάκη, αυτοάνοση διαταραχή που δεν της επιτρέπει να τρώει ότι τρώνε τα άλλα δύο αδέρφια της. Για τη διατροφή της απαιτούνται αρκετά χρήματα, αφού όλα τα προϊόντα που πρέπει να τρώει είναι χωρίς γλουτένη.
Την κατάσταση προσπαθεί να σώσει η γιαγιά, εποχιακό το επάγγελμα της, φτάνει στο σημείο να μην πληρώνει λογαριασμούς για να μπορεί να βοηθάει έστω αγοράζοντας κάποια από τα τρόφιμα της μικρής! Στην ουσία σωστή δίαιτα σε μόνιμη βάση δεν γινόταν γιατί δεν το επέτρεπε η τσέπη τους!
Αποφασίσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να δώσουμε χαρά σε αυτό το σπίτι!Μακάρι να είχαμε το μαγικό ραβδί για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την επιθυμία της μικρής! Σκοπεύουμε να εστιάσουμε κυρίως στα παιδιά! Να τραβήξουμε την προσοχή τους μακριά από την ασθένεια! Συζητώντας μαζί τους διαπιστώσαμε ότι έχουν τρομερή όρεξη για εξωσχολικές δραστηριότητες!
Τα δύο κοριτσάκια θέλουν να μάθουν Κρητικούς χορούς, η μικρή θα ήθελε και τραγούδι! Ο αδερφός τους θα ήθελε να ξεκινήσει polo! Ομάδα, για να βάλουμε τα δυνατά μας να βρούμε στα παιδιά δωρεάν σχολές, θέλουμε τον χαμόγελο τους πίσω!»

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και συγκινητική

Οπως αναφέρει η ομάδα, αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανέλαβε τη διατροφή της Νίκης, και θα παρέχει κάθε μήνα τα τρόφιμα που χρειάζεται η μικρή. Μάλιστα, μια κοπέλα που εργάζεται στα κεντρικά του σούπερ μάρκετ που ανέλαβε τη διατροφή της, έψαξε στο ίντερνετ συνταγές μαγειρικής χωρίς γλουτένη, ούτως ώστε να υπάρχει περισσότερη ποικιλία και φαντασία στα φαγητά του παιδιού.
«Αυτή η κίνηση δείχνει πάρα πολλά» γράφει η ομάδα. «Ο κάθε ένας μας είτε μέσα από τη δουλειά του είτε έξω από αυτήν έχει κάτι να προσφέρει, μικρό μεγάλο δεν έχει σημασία και όσοι θέλουν να προσφέρουν σε αυτό το σπίτι κρέας, φρούτα και λαχανικά είναι ευπρόσδεκτα!». 

Λίγα λόγια για το GIVE

Δείτε πώς περιγράφει η ίδια η ομάδα τη δράση της.
«Το GIVE είναι ένα γκρουπ για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν με το δικό τους τρόπο!Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο Ηράκλειο που έχουν ανάγκες, βοηθήστε μας να τους βρούμε και ας τους βοηθήσουμε όλοι μαζί!
Μέσα από τη σελίδα μας μπορείτε να χαρίσετε ό,τι δε χρειάζεστε πια, όπως ρούχαπαιχνίδια,βιβλία ή ό,τι άλλο σας έρθει στο μυαλό, που ίσως σε εσάς να μη χρησιμεύει πια, αλλά που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον άλλο και να του προσφέρει χαρά! Ακόμη και μια κατσαρόλα με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, σε κάποιον που ίσως να μην έχει κουζίνα για να μαγειρέψει, μπορεί να κάνει το τέλειο τραπέζι!
Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό ζητούμενο της σελίδας αυτής είναι να εντοπίσουμε τους ανθρώπους εκείνους που έχουν την ανάγκη μας. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια όλων μας! Προτείνετε λοιπόν ανθρώπους που ξέρετε ότι έχουν κάποια ανάγκη, από τη γειτονιά σας, από τη βόλτα σας στην πόλη, ή οποιονδήποτε πέσει στην αντίληψή σας. Κι έτσι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να προσφέρουμε κάτι σε ένα συνάνθρωπό μας, στου οποίου τη θέση θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς!
Μπορείτε λοιπόν να ποστάρετε στον τοίχο της ομάδας του GIVE στο facebook ό,τι χαρίζετε, καθώς επίσης και μια γενική περιγραφή εκείνων που χρειάζονται τη βοήθειά μας, πάντα με διακριτικότητα, χωρίς να αναφέρετε ονόματα ή προσωπικά στοιχεία δημοσίως».
Cretalive.gr
μπλοκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου