16 Δεκεμβρίου 2014

« Διακοπές?? ....Τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο »

λιμνη, διακοπες, επικινδυνα, περιοχες

Υπάρχουν μέρη στον κόσμο που δεν θα πήγαινε κανείς ούτε επί πληρωμή. Μέρη όπου οι καιρικές συνθήκες, οι φυσικές καταστροφές, οι πόλεμοι ή η υπερβολική μόλυνση κάνουν τη ζωή, ρώσικη ρουλέτα.

Δείτε ποιες είναι οι 8 πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη:
Καντουμπέκ, Λίμνη Αράλη:
Το Καντουμπέκ βρίσκεται σε ένα μικρό νησί, στη λίμνη Αράλη, ανάμεσα στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν. Κάποτε ήταν το κέντρο των ερευνών και της ανάπτυξης βιολογικών όπλων της Σοβιετικής Ένωσης. Μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, το Καντουμπέκ εγκαταλείφθηκε και κανείς δεν πλησιάζει εκεί, εξαιτίας των πιθανών μολύνσεων από τα βακτήρια που ανέπτυσσαν οι επιστήμονες.
Πορτ Ο Πρενς, Αϊτή:
Η πρωτεύουσα της Αϊτής ήταν, ούτως ή άλλως, ένα πολύ επικίνδυνο μέρος. Ωστόσο, ο σεισμός του 2010 ήρθε να της δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Σήμερα, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με το 2007 και οι ασθένειες, όπως η χολέρα, θερίζουν τον πληθυσμό.
Χομς, Συρία
Η Χομς είναι, εδώ και ένα χρόνο, το επίκεντρο των βίαιων συγκρούσεων στη Συρία. Η πόλη έχει σχεδόν ερημωθεί, λόγω των αλλεπάλληλων βομβαρδισμών. Πολλοί κάτοικοί της έχουν σκοτωθεί και ακόμη περισότεροι την έχουν εγκαταλείψει.
Σιουδάδ Χουάρεζ, Μεξικό:
Η πόλη αυτή στο Βόρειο Μεξικό αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, θέατρο συγκρούσεων και ωμοτήτων, ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών. Οι φόνοι, οι αποκεφαλισμοί και η ανταλλαγή πυρών είναι καθημερινά φαινόμενα. Η πόλη έχει επίσης συνδέσει το όνομά της με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες 4000 γυναικών, από το 1993 έως το 2003.
Γκρόζνι, Τσετσενία:
Παρόλο που ο πόλεμος στην Τσετσενία έχει τελειώσει, η πρωτεύουσά της εξακολουθεί να είναι απαγορευμένη για τους ξένους. Το οργανωμένο έγκλημα κυβερνά την περιοχή και είναι πολύ συχνά τα περιστατικά απαγωγής δυτικών τουριστών.
Νησιά Μπικίνι, Ειρηνικός Ωκεανός:
Η λέξη Μπικίνι φέρνει στο νου δροσερές και σέξι καλοκαιρινές εικόνες, αλλά η πραγματικότητα στα ομώνυμα νησία δεν έχει κανένα σέξι χαρακτηριστικό. Το μικρό αρχιπέλαγος υπήρξε για χρόνια τόπος πραγματοποίησης πυρηνικών δοκιμών και η ραδιενέργεια το καθιστά ακατάλληλο για επίσκεψη.
Νταλόλ, Αιθιοπία:
Η επαρχία Νταλόλ είναι τόσο απομακρυσμένη, ώστε η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με καμήλες. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, είναι επικίνδυνο να ταξιδέψει κάποιος εκεί, καθώς πρόκειται για το πιο ζεστό μέρος του κόσμου. Η μέση θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς. Η ζέστη εντείνεται από την ύπαρξη στην περιοχή πολλών θερμών πηγών. Τα νερά τους κοχλάζουν και η μυρωδιά από το θειάφι κάνει την παραμονή πραγματικό μαρτύριο.
Μογκαντίσου, Σομαλία:


Η περίοδος των σφοδρών συγκρούσεων στο Μογκαντίσου έχει περάσει, αλλά η αστάθεια παραμένει και τρέφει την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα. Η πρωτεύουσα της Σομαλίας γίνεται συχνά θέατρο τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ όσοι κάτοικοί της δεν έχουν γίνει πρόσφυγες, είναι τελείως εξαθλιωμένοι.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου