25 Φεβρουαρίου 2014

Κινέζικη μαφία σε παραλίες της Κατερίνης

Δολοφονίες, ξυλοδαρμοί, εκβιασμοί σε κινέζες μασέρ - Στα πρότυπα της «μαφίας» της χώρας τους οι τέσσερις κινέζοι σκορπούσαν τον τρόμο σε ομοεθνείς τους Δολοφονίες, ξυλοδαρμοί, εκβιασμοί σε κινέζες μασέρ - Στα πρότυπα της «μαφίας» της χώρας τους οι τέσσερις κινέζοι σκορπούσαν τον τρόμο σε ομοεθνείς τους
Η «κινέζικη» μαφία χτυπά στη Θεσσαλονίκη. Δολοφονίες, απόπειρες, εκβιασμοί, μαχαιρώματα, άγριοι ξυλοδαρμοί εμπεριέχονται στη βίαιη δράση των μελών της, η οποία εκδηλώθηκε με αποδέκτες ομοεθνείς τους.
Η σπείρα δρούσε στα πρότυπα της «μαφίας» της χώρας τους. Η διαπίστωση της εγκληματικής δράσης τους προήλθε από την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε
βάρος 26χρονο Κινέζου, τον Ιούνιο του 2013, στην περιοχή των Ξυλάδικων Θεσσαλονίκης.
Η σπείρα, που δρούσε στα πρότυπα της «μαφίας» της χώρας τους, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, αποτελείτο από τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας εκβίασης κατά συρροή, της σύστασης συμμορίας, της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα αξιωματικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι οι δράστες δημιούργησαν ομάδα προκειμένου να εξοικονομούν χρήματα, με τη διάπραξη κακουργηματικών εκβιάσεων, ανθρωποκτονιών και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ομοεθνών τους.
Εκβιασμοί και αιματηρά αντίποινα σε κινέζες - μασέρ
Στο πλαίσιο της εγκληματικής δράσης τους, στα μέσα Ιουνίου του 2013, τα μέλη της συμμορίας προσέγγισαν 23χρονη Κινέζα. Απείλησαν ότι θα την σκοτώσουν. Ζητούσαν 1.600 ευρώ προκειμένου να της επιτρέψουν να συνεχίσει να εργάζεται ως μασέρ λουομένων στην παραλία Κατερίνης. Λίγο αργότερα επικοινώνησαν με τον 26χρονο σύντροφό της, και συνέχισαν τις απειλές τους. Τον εκβίαζαν να τους δώσει χρήματα για να συνεχίσει η φίλη του το... μασάζ στις παραλίες!
Τον εκβίαζαν να τους δώσει χρήματα για να συνεχίσει η φίλη του το... μασάζ στις παραλίες!
Ο 26χρονος αρνήθηκε. Πολύ σύντομα όμως δέχθηκε τα αιματηρά αντίποινα της άρνησής του. Τα ξημερώματα της 28ης Ιουνίου 2013, τρία από τα μέλη της «κινέζικης μαφίας», έστησαν ενέδρα στον 26χρονο, έξω από το σπίτι του. Ενας από τους δράστες τον πλησίασε και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στη σπονδυλική στήλη.
Προέκυψε επίσης ότι τα μέλη της συμμορίας αξίωναν και σε άλλες περιπτώσεις χρηματικά ποσά από γυναίκες, απασχολούμενες ως μασέρ στην παραλία της Κατερίνης, προκειμένου να επιτραπεί σε αυτές η συνέχιση των δραστηριοτήτων τους, ενώ σε μία περίπτωση χαράκωσαν στο πρόσωπο μία από αυτές.
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα δώσει την υπόθεση σε ανακριτή προκειμένου εκείνος να κρίνει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των δραστών.
του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
bloko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου