20 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ: «Δεν θα πληρώσετε τα πρόστιμα των πελατών σας»

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Δεν θα πληρώσουν, τελικά, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων μοτοποδηλάτων τα πρόστιμα από τις τροχονομικές παραβάσεις που έκαναν οι τουρίστες πελάτες τους.
Το θέμα αυτό εξετάστηκε από τη Δημοτική Αρχή και κρίθηκε σκόπιμο να μη βεβαιωθούν οι οφειλές στη ΔOY.
Την είδηση επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, ενώ είχε προηγηθεί και συνάντηση μεταξύ του ιδίου με δέκα περίπου επιχειρηματίες, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτό που συνέβαινε.
Τι είχε γίνει… 
Οι ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων έλαβαν στις αρχές Σεπτεμβρίου μια ειδοποίηση από το Τμήμα Εσόδων του Δήμου, το οποίο ζητούσε να πληρωθούν οι κλήσεις που είχε «κόψει» το Τμήμα Τροχαίας σε τουρίστες-πελάτες τους πολλά χρόνια πριν (από το 2008).
Μόλις έλαβαν αυτό το έγγραφο, οι περισσότεροι «έπεσαν από τα σύννεφα», αφού καλούνταν να πληρώσουν, και μάλιστα άμεσα, 10.000, 12.000, ακόμη και 20.000 ευρώ!
Οι περισσότερες παραβάσεις που είχαν κάνει οι τουρίστες, αφορούσαν τα κράνη. Οι επιχειρηματίες, λοιπόν, έκλεισαν ραντεβού με τον Δήμαρχο και του ξεκαθάρισαν ότι οι ίδιοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις παραβάσεις των αλλοδαπών. Πρόσθεσαν, δε, πως μόλις ενοικιάζουν ένα μοτοποδήλατο δίνουν στους ξένους και τα κράνη, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία.
Ο κ. Μποζίκης αντιλήφθηκε ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο και τους διαβεβαίωσε πως το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου το σώμα να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα και να δώσει τη συγκατάθεσή του, ούτως ώστε να μην εγγραφούν οι επιχειρηματίες στον βεβαιωτικό κατάλογο του Δήμου.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν μπλεξίματα με την Εφορία και έτσι το θέμα θεωρείται λήξαν.
ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου