21 Μαρτίου 2017

Διαζύγια για... στρινγκ και "κρυφά" δάνεια



H κρίση «έφερε» τα πάνω - κάτω στην καθημερινότητά μας αλλά μαζί με αυτό «έφερε» και πολλά διαζύγια, τα οποία εκδόθηκαν για οικονομικές διαφορές που ξέσπασαν μεταξύ ζευγαριών.
 Βλέπετε, γυναίκες ή άνδρες είχαν συνηθίσει να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες ξοδεύοντας... κρυφά από τον σύντροφό τους. Τώρα λοιπόν με την κρίση που μειώθηκαν τα εισοδήματα και «πάγωσαν» οι πιστώσεις τραπεζών και πρέπει να επιστραφούν τα δανεικά, άρχισαν οι αλήθειες να βγαίνουν στην επιφάνεια και να εκθέτουν πολύ κόσμο.
 Και μάλιστα, πολλές από τις περιπτώσεις που προσφάτως εξετάστηκαν από τα αρμόδια δικαστήρια της Πάτρας ή βρίσκονται στο στάδιο των διαδικασιών και των συζητήσεων σε δικηγορικά γραφεία, κυριολεκτικά... βγάζουν μάτι!
Υπερχρέωση απ' τα... στρινγκάκια!

Από τις πιο πρόσφατες υποθέσεις εκείνη που σίγουρα «κερδίζει» τις περισσότερες εντυπώσεις και είναι η πιο τρανταχτή, αφορά σε γυναίκα η οποία είχε υπερχρεώσει την πιστωτική της κάρτα αγοράζοντας... σέξι εσώρουχα! Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, είναι δυστυχώς πραγματικότητα. 

Μέχρι και ο δικηγόρος στον οποίο απευθύνθηκε το ζευγάρι για να διευθετήσει το θέμα των οφειλών κυριολεκτικά έπεσε από τα σύννεφα, καθώς αδυνατούσε να πιστέψει ότι ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα σε στρινγκ!
 Πιο συγκεκριμένα, η 40χρονη γυναίκα παραδέχθηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει την πιστωτική της κάρτα σε διαδοχικές αγορές «καυτών» και πανάκριβων εσωρούχων και το συνολικό χρέος ξεπερνούσε τις... 3.000 ευρώ! Το ακόμα χειρότερο όμως της περίπτωσης, ήταν ότι η ίδια δεν μπορούσε με τίποτα να δικαιολογηθεί στον άνδρα της για το... πότε φορούσε τα συγκεκριμένα εσώρουχα, μιας και ο ίδιος τα αγνοούσε παντελώς. Και μετά από αυτό του «μπήκαν» άλλου είδους υπόνοιες, με αποτέλεσμα να επέλθει σοβαρή ρήξη μεταξύ του ζευγαριού...

Διαζύγιο για... κρυφό δάνειοΆλλη περίπτωση που ξεκίνησε από την ανακάλυψη οφειλής και έφθασε μέχρι και το διαζύγιο, αφορά ζευγάρι με... δύο παιδιά! Χώρισαν επειδή ο σύζυγος ανακάλυψε ένα δάνειο που είχε εκδώσει κρυφά από αυτόν η σύζυγός του. Σύμφωνα με πληροφορίες βέβαια δεν επρόκειτο για δάνειο που προοριζόταν για «ντόλτσε βίτα» αλλά για στήριξη προσώπου της οικογενειάς της που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
 Και επειδή είχε τη δουλειά της με καλό μισθό, το ίδιο και ο σύζυγός της, προφανώς θεώρησε πως μπορούσε να αντεπεξέλθει. Όμως όταν ξέσπασε η κρίση όλα άλλαξαν. 

Έμεινε χωρίς δουλειά, ο μισθός του συζύγου μειώθηκε κοντά στο μισό κι έτσι αδυνατούσε να πληρώσει το δάνειό της. Γεγονός που την υποχρέωσε να πει την αλήθεια στον άνδρα της, αλλά εκείνος να μην αντέξει το ψέμα και να καταθέσει την αίτηση διαζυγίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου