25 Μαΐου 2015

Αυτός ο μικρός έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν! Κι όμως τον έδιωξαν από το σχολείο. Διαβάστε το λόγο…

mikros-iq

Είπαν στους γονείς του ότι ήταν…. ανεπίδεκτος μαθήσεως, αυτή τη στιγμή όμως βρίσκεται στο δρόμο για ένα βραβείο Νόμπελ αφότου απελευθερώθηκε από τη «φυλακή» των
δημόσιων σχολείων!
Στο βιβλίο «The Spark: A Mother’s Story of Nurturing Genius» που έχει γράψει η μητέρα του, αναφέρει ότι αφότου διαγνώστηκε με το σύνδρομο Aspergers, ήταν διστακτική ως προς το αν θα έπρεπε να συνεχίσει το σχολείο ή όχι. Οι τάξεις για άτομα με ειδικές ανάγκες όχι μόνο δεν τον βοηθούσαν, αλλά αντιθέτως ο Jacob κλεινόταν όλο και περισσότερο στον εαυτό του.
Οι γιατροί του συνταγογράφησαν και κάποια φάρμακα, τα οποία δεν καλυτέρεψαν την κατάσταση. Για την ακρίβεια, όταν δεν ακολουθούσε τη «θεραπεία» του, έκανε καταπληκτικά πράγματα! «Έφτιαχνε χάρτες από μέρη που είχαμε επισκεφθεί μία φορά και είχε απομνημονεύσει κάθε δρομάκι με εκπληκτική ακρίβεια» αναφέρει η μητέρα του.
Χάρη στην απίστευτη μνήμη του, κατάφερε να μάθει μαθηματικά Λυκείου σε μόλις 2 εβδομάδες και ύστερα από λίγο καιρό μπήκε στο πανεπιστήμιο, ενώ πλέον κοντεύει να αποφοιτήσει σε ηλικία 14 ετών!
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου