04 Μαΐου 2015

ΜΗ ΕΠΑΡΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!!!!!




Έμαθα ότι τελικά θα έρθουν στο νησί σαν ενισχυτική δύναμη μόνο 13 άτομα για την καλοκαιρινή περίοδο και ειδικότερα στο αεροδρόμιο Ζακύνθου.

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό αυτών που πήραν αυτήν την απόφαση αν αναλογιστούμε ότι η πατρίδα μας ζει από τον τουρισμό και η ασφάλεια των επισκεπτών είναι ο πρωταρχικός σκοπός μας.

Μάλλον επαναπαύονται στο φιλότιμο των λιγοστών αστυνομικών που το καλοκαίρι δεν παίρνουν ανάσα με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί αλλά ως πότε το φιλότιμο θα ξελασπώνει καταστάσεις διερωτώμαι.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί  και η τοπική ηγεσία είναι ικανή και οι αστυνομική εκτός από φιλοτιμο έχουν και ικανότητες.
Στο κείμενο που ακολουθάει είναι το δελτίο τυπου που είχε βγάλει το σωματείο των αστυνομικών πριν 20ημερου:


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σύμφωνα με την  6001/7/5651-γ από 11-04-2015 Διαταγή  Α.Ε.Α. η οποία  αναφέρεται στην κάλυψη εποχιακών αναγκών Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας κατά την τουριστική περίοδο τρέχοντος έτους, και παρότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου είχε ενημερώσει με έγγραφο της τους αρμόδιους (Υπουργό-Αρχηγό-Υπαρχηγό κ.λ.π.) και τις τοπικές Αρχές για την τεράστια έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου για την άμεση ενίσχυση με ικανό αριθμό αστυνομικών, αποφασίστηκε όπως ενισχυθεί με -16- μόνο αστυνομικούς οι οποίοι -4- θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιουνίου και οι υπόλοιποι -12- από την 1η Ιουλίου, παρότι η τουριστική περίοδος για το νησί ξεκινάει περί τα τέλη Απριλίου.
    Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου κατά τα προηγούμενα έτη ενισχύοντανμε τουλάχιστον -80- αστυνομικούς για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου.
    Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας προς τους Υπηρεσιακούς-Πολιτικούς-Τοπικούς παράγοντες οι οποίοι αν και είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου δεν φρόντισαν να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε αστυνομικό προσωπικό, απαξιώνοντας την Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και το νησί της Ζακύνθου γενικότερα.
    Εκφράζουμε την ανησυχία μας και «κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου» για άλλη μια φορά, και ζητάμε ενόψει της τουριστικής περιόδου όπως άμεσα επανεξετάσουν το θέμα και ενισχύσουν την Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου με τουλάχιστον -40- επιπλέον αστυνομικούς, και την άφιξη αυτών από αρχές Μαΐου για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου.  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                 ΛΙΒΕΡΗΣ Παναγιώτης                                                ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Ιωάννης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου