07 Αυγούστου 2013

Α.Ο. Ωκεανός : Μια προσπάθεια που αξίζει να υποστηριχτεί

Μίλησα πρόσφατα με τους ιδρυτές του κολυμβητικού Συλλόγου  Α.Ο. Ωκεανός και ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η σοβαρότητα με την οποία έχουν "κτίσει" από το 2002 την ομάδα τους.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταφέρει τώρα πια, το 2013, ο Α.Ο. Ωκεανός να είναι ο μεγαλύτερος από τους συλλόγους που στεγάζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, λειτουργώντας τμήματα κολύμβησης (ακαδημίες, προαγωνιστική, αγωνιστική), τμήματα κολύμβησης ενηλίκων, γνωστά ως τμήματα κοινού, baby swimming (βρεφική κολύμβηση) και τμήματα κολύμβησης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Οι αγωνιστικές του Ομάδες σταθερά κατέχουν μια θέση μέσα στις έξι καλύτερες ομάδες στα Πανελληνία Πρωταθλήματα Κολύμβησης.

Όλα τα παραπάνω, συνέβησαν χάρη στην καθημερινή και αδιάκοπη προσπάθεια των προπονητών του Α.Ο. Ωκεανού και των ανθρώπων που ανιδιοτελώς προσφέρουν την βοήθεια τους τον σύλλογο.

Η ομάδα αυτή απαρτίζεται από προπονητές σωστά καταρτισμένους πάνω στο αντικείμενο της κολύμβησης, οι περισσότεροι από αυτούς πτυχιούχοι καθηγητές φυσικής αγωγής. Δουλεύοντας με όρεξη, υπομονή και επιμονή κατάφεραν τις μέχρι τώρα επιτυχίες, προσβλέποντας τις επόμενες.

Από τα περιορισμένα έσοδα τους οι άνθρωποι του Ωκεανού καταφέρνουν με δυσκολία αλλά και με αξιοπρέπεια να καλύπτουν το κόστος 8 ολυμπιακών διαδρόμων, απαραίτητων για την προπόνηση των παιδιών που κάνουν πρωταθλητισμό.

Μέσα από την συζήτηση μας προέκυψε ότι ενώ σήμερα προπονούν 120 παιδιά σε αγωνιστικές και πρωταγωνιστικές κατηγορίες, αν είχαν υποστήριξη κάποιου χορηγού ή χορηγών, θα μπορούσαν σίγουρα να μεγαλώσουν αρκετά τον αριθμό αυτό, ενώ η συμμετοχή σε Ολυμπιάδα μερικών αθλητών/ταλέντων του Ωκεανού, είναι σίγουρη.

Με λίγα λόγια, ενώ ο Σύλλογος είναι μια κολυμβητική ακαδημία που κάνει τα πάντα ν’ αναπτύξει τους νέους με ταλέντο στην κολύμβηση, όταν αυτοί φτάνουν σε επίπεδο πρωταθλητισμού χρειάζονται επιπλέον οικονομικοί πόροι.

Η υποστήριξη από χορηγούς θα δώσει την δυνατότητα στην Ομάδα να βελτιώσει τις συνθήκες προπόνησης των Αθλητών ώστε να πρωταγωνιστήσουν με σιγουριά σε Παγκόσμιο επίπεδο.  

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η ζητούμενη δηλαδή χορηγία, δεν ξεπερνά τις 50-60 χιλιάδες ευρώ. Πιστεύουμε ακράδαντα πως μια τετοια βοήθεια από έναν Έλληνα Επιχειρηματία ή  Έλληνες Επιχειρηματίες που αγαπούν πραγματικά τον τόπο αυτό, μπορεί να δοθεί ώστε να υποστηρίχθεί μια τέτοια αξιόλογη Ακαδημία Κολύμβησης σαν αυτήν του Ωκεανού.

Η ικανοποίηση από την συμμετοχή μερικών Ελληνόπουλων σε Ολυμπιακούς αγώνες, ή από την αύξηση των παιδιών της ακαδημίας από 120 σε 250 αποτελεί από μόνη της την επιβράβευση μιας τέτοιας προσφοράς και τη γνώση ότι κάθε επιτυχία των παιδιών αυτών, κάθε νέα συμμετοχή παιδιών στην Ακαδημία αποτελεί και δικό του επίτευμα.

Με την ευχή πως θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό του Ωκεανού εκείνος ή εκείνοι οι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν με τη χορηγία τους, επισημαίνεται για άλλη ααφορά πως μια τέτοια πράξη αξίζει την υποστήριξή τους.

Πληροφορίες για τον Σύλλογο στο http://www.aooc.gr/index.asp

 Μιχάλης Ξηρουχάκης*
Πρόεδρος Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΜΒΑ με εξειδίκευση σε 
Fund 
Raising

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου