08 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΟΑΣΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ


 
Συνεδρίασε χτες (7-12-2011) το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να εξετάσει πέραν των άλλων ύστερα και από την ψήφιση του προϋπολογισμού έτους 2012, την αντιμετώπιση οικονομικών κυρίαρχων ζητημάτων
που απασχολούν όλους τους συναδέλφους και τις αστυνομικές  υπηρεσίες.

        Μισθολόγιο

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα της αναμόρφωσης - βελτίωσης του μισθολογίου σύμφωνα με τον κορμό και τις βασικές αρχές που κατ’ επανάληψη έχουν δημοσιοποιηθεί – αναπτυχθεί στις εργασίες των Γενικών Συμβουλίων με προμετωπίδα την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και του λειτουργήματός μας.

Πενθήμερα – Νυχτερινά

        Η καταβολή των δεδουλευμένων πενθημέρων και νυχτερινών για το τρέχον έτος ύστερα και από τις επίμονες και συνεχείς παρεμβάσεις μας είναι διασφαλισμένα. Όμως δεν πρέπει αυτό να μας εφησυχάζει ως προς το νέο έτος, αφού το πλαφόν για τις ώρες νυχτερινής απασχόλησης είναι προϋπολογισμένο μόνο 16.800.000 ώρες.

Ως εκ τούτου καθίσταται επιτακτική ανάγκη η Ηγεσία να διασφαλίσει έγκαιρα και με κάθε τρόπο το όλο ζήτημα του νυχτοκάματου αποκλείοντας φαινόμενα καταχρηστικών υπερβάσεων.

Υπομνήματα οδοιπορικών

Αναφορικά με τα εκτός έδρας και την εξόφληση υπομνημάτων παρελθόντων ετών που παραμένουν σε εκκρεμότητα, ύστερα και από την εκ νέου χτεσινή ενημέρωση μελών του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικού και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων του Α.Ε.Α. αλλά και τον Προϊστάμενο της Υ.Δ.Ε., κατέστη πλέον ολοφάνερο ότι το μέχρι πρότινος ισχύον σύστημα ήταν ανεπαρκέστατο.

Τούτο εξ’ άλλου αποδεικνύεται και από τον μεγάλο όγκο «στοιβαγμένων και μη διεκπεραιωμένων υπομνημάτων»  χωρίς να τηρείται καμία σειρά τακτοποίησης, με διαδικασίες αναξιόπιστες, αφού οι έχοντες πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία ιδίως «αξιωματούχοι» και όχι μόνο, τύγχαναν και έτυχαν γρήγορης περαίωσης των υποθέσεών τους με εξόφληση των υπομνημάτων τους.

 Οι μέχρι σήμερα απαντήσεις σε έγγραφα και σε λοιπές παρεμβάσεις μας αποτελούν εμπαιγμό και αυτό δεν μπορεί να μένει αναπάντητο. Οι όποιες σημερινές διαβεβαιώσεις της Υπηρεσίας ότι το όλο ζήτημα θα τύχει αντιμετώπισης δεν μπορεί πλέον να εφησυχάζει κανένα, πόσο δε την Ομοσπονδία, έκτος αν υπάρξει άμεση νομοθετική προς τούτο ρύθμιση, καθότι  πέραν του εγκεκριμένου ποσού των 25 εκατ., απαιτούνται καθ’ ομολογία της Ηγεσίας και άλλα ποσά, το ύψος των οποίων αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ περίπου για να υπάρξει δυνατότητα εξόφλησης όλων των εκκρεμών υπομνημάτων παρελθόντων ετών.

 Με αυτά τα δεδομένα για το συγκεκριμένο ζήτημα η Ομοσπονδία, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της αποφάσισε: α) να γνωστοποιήσει προς τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις την διαδικασία που κάθε δικαιούχους συνάδελφος πρέπει να ακολουθήσει για να μην παραγραφεί το αναλογούν ποσό για τα προηγούμενα χρόνια και β) να υποβάλει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στην περίπτωση που στοιχειοθετούνται και ποινικά αδικήματα  από τον  πλημμελή χειρισμό του θέματος από πλευράς των αρμοδίων.

Συνάντηση Δ.Σ. με κ. Αρχηγό

Με το πέρας της συνεδρίασης το Δ.Σ. είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ όπου εκτός από τα προαναφερόμενα ζητήματα τέθηκαν διεξοδικά και εκ νέου τα ζητήματα καθημερινότητας που ταλανίζουν τους συναδέλφους ιδίως:

·        οι συνεχείς και αιφνιδιαστικές μετακινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων των Διμοιριών Υποστήριξης,

·        η μη έγκαιρη ενημέρωση, η αυθημερόν έκδοση διαταγών αναχώρησης,

·        η κατ’ επανάληψη καταστρατήγηση των διαταγών του χρόνου εργασίας,

·        η μη διασφάλιση και προέγκριση των δαπανών μετακίνησης, η ακαταλληλότητα των μέσων μετακίνησης,

·        η έλλειψη εφοδίων κ.λ.π. που θέτουν σε πλείστους κινδύνους, εξαντλούν και εξουθενώνουν τους συναδέλφους.

Ο κ. Αρχηγός εξέφρασε διά μέσω της Ομοσπονδίας τις ευχαριστίες του προς όλους τους αστυνομικούς για την αυταπάρνηση που επέδειξαν και τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλαν όλο το προηγούμενο και μέχρι σήμερα χρονικό διάστημα προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους συμβάλλοντας καθοριστικά στην καλή εικόνα και στην αποτελεσματική παρουσία της Αστυνομίας στην κοινωνία, γεγονός θετικότατο που επενεργεί ενισχυτικά στην προώθηση και ικανοποίηση των άλυτων δίκαιων αιτημάτων μας.

Στις  διαβεβαιώσεις του κ. Αρχηγού για την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας, επισημάναμε ότι αυτές πρέπει να γίνουν και πράξη γιατί ως τονίστηκε εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα, το οποίο για μας ακόμη είναι ζητούμενο. Γι’ αυτό έχουμε χρέος να συνεχίσουμε αταλάντευτα και αδιάκοπα τον αγώνα μας μέχρι τελικής δικαίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου